GEDEELTELIJKE (PARTIËLE) PROTHESE
Wij zijn gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van gebitsprothesen. Hieronder valt ook de partiële prothese. Ten opzichte van een volledige prothese is er een verschil in behandelwijze. Een partiële prothese wordt door de tandprotheticus vervaardigd wanneer uw tandarts uw tanden en kiezen gecontroleerd heeft en uit deze controle blijkt dat belasting van deze tanden en kiezen geen problemen zal opleveren. Voor het vervaardigen van de partiële prothese werken wij dus nauw samen met uw tandarts. Immers uw tandarts draagt de verantwoordelijkheid voor de eigen tanden en kiezen en de tandprotheticus die van de partiële prothese.
Het komt steeds vaker voor dat men niet al hun tanden, maar één of enkele gebitselementen verliezen. Het ontstane gat kan dan op verschillende manieren opgevuld worden. De tandprotheticus zal een voorziening voor u vervaardigen. Deze voorziening zal dan een uitneembare gedeeltelijke prothese zijn die tussen uw bestaande tanden past.

SOORTEN PARTIËLE PROTHESEN

De kunststof plaatprothese
Wanneer de resterende eigen tanden en kiezen niet meer voor duurzame restauratie in aanmerking komen, of als noodvoorziening of als voorloper van de volledige prothese kan een volledig van kunsttof gemaakte plaatprothese worden gemaakt.
Daar waar u enkele tanden mist vormt het kunststof deel een afsteunend zadel op de kaak waarin de tanden en kiezen geplaatst worden. Er wordt altijd naar gestreefd dat de kunsttanden dezelfde kleur hebben als uw eigen tanden. Wanneer het houvast van de kunststof plaatprothese tegenvalt dan kan deze uitgevoerd worden met twee of meer gebogen ankers (haakjes) rond bestaande tanden zodat deze de plaatprothese meer houvast geven.

De frameprothese
Wanneer er enkele voortanden, kiezen of een combinatie hiervan ontbreken en er een lange termijn oplossing nodig is en de resterende tanden sterk voldoende zijn om deze constructie te dragen kunnen wij een frameprothese voor u maken.
De frameprothese bestaat uit een metalen frame waaraan zadels met kunstelementen vastzitten. Het frame wordt van een sterke chroomkobalt legering of van titanium gegoten en is samengesteld uit een basis, een hoofdverbindingsbeugel, kleine verbindingsbeugels en ankers rond uw eigen tanden.

Volgende >

tpp-prost_partiele_gedeeltelijke_prothese