DE VOLLEDIGE PROTHESE
Veel mensen in Nederland dragen een gebitsprothese. Dit zijn er inmiddels meer dan 3 miljoen. Ongeveer een kwart van deze mensen hebben hier ongemak van. Als gevolg van slinkende kaken kunnen zowel de boven- als onderprothese los gaan zitten. Hierdoor kan er pijn in de mond ontstaan. Ook kunnen er problemen zijn met spreken, kauwen en de spijsvertering.
Bij tandprothetische praktijk Prost maken wij uw kunstgebit met alle aandacht speciaal voor u. Maar het zijn natuurlijk niet uw eigen tanden; uw kunstgebit blijft een vervanging. Daarom kunnen zich in de indraagperiode problemen voordoen. U hoeft zich hierdoor niet te laten ontmoedigen; meestal kan de tandprotheticus een ongemak eenvoudig oplossen.

AANPASSEN VAN HET KUNSTGEBIT
Na verloop van tijd slinken uw kaken als er geen tanden en kiezen meer in zitten en er voortdurend door een kunstgebit op gedrukt wordt. Omdat uw kunstgebit steeds even groot blijft, ontstaat er ruimte tussen het kunstgebit en kaak. Het kunstgebit zal dus op den duur losser gaan zitten. Als het kunstgebit niet goed meer past, kan het op sommige plaatsen zwaarder gaan drukken op de kaak dan op andere plaatsen en kunt u weer pijn krijgen. Neemt u dan contact op met de tandprothetitische praktijk voor controle aan het kunstgebit. Wanneer uw gebit nog niet aan vervanging toe is kunnen wij een nieuwe laag of 'voering' in het kunstgebit aanbrengen, waardoor het weer steviger zit en geen problemen meer veroorzaakt.

NIEUW KUNSTGEBIT
Een kunstgebit gaat tussen de vijf tot tien jaar mee, afhankelijk van het gebruik en onderhoud. Indien de prothese door slijtage aan vervanging toe is dan kunnen wij deze voor u geheel vervangen. In het begin kan een nieuw kunstgebit vreemd aanvoelen. Het functioneerd niet meteen zoals u gewend was van uw oude prothese. Door een andere vormgeving raken kiezen elkaar misschien anders of vaker dan uw oude gebit. Heeft u problemen en bent u geneigd het nieuwe gebit in de keukenla te smijten en het oude weer in te doen? Belt u ons dan! De tandprotheticus is er niet alleen om uw nieuwe kunstgebit te maken maar ook om nazorg te verlenen. Juist in deze moeilijke beginperiode moet u niet schromen om de telefoon te pakken en een afspraak te maken zodat wij de problemen snel voor u op kunnen lossen.


REPARATIE
Voor een reparatie, zoals een breuk of een afgebroken tand of kies kunt u uiteraard ook bij Tandprothetische Praktijk Prost in Rotterdam terecht. In overleg kan dat zelfs binnen één dag en in het weekend.

VOORKOM REPARATIES
Wanneer u het kunstgebit boven de wastafel schoonmaakt laat daar dan een laagje water inlopen of leg er een handdoek in u voorkomt daarmee schade als het kunstgebit valt.

Hier leest u meer over het dragen en schoonmaken van uw kunstgebit

Volgende >

tpp-prost_nieuw_kunstgebit