SCHOONMAKEN VAN UW GEBITSPROTHESEtpp-prost_kunstgebit_schoonmaken
Uw nieuwe gebitsprothese wilt u natuurlijk mooi houden. Net als bij u eigen tanden en kiezen komen er voedselresten en bacteriën op uw kunstgebit. Het kunstgebit kan verkleuren door nicotine, thee, koffie en wijnaanslag. Spoel uw mond en reinig uw kunstgebit na iedere maaltijd met water. U kunt uw kunstgebit het beste reinigen met een zachte borstel met zeep of een vloeibaar prothese reinigingsmateriaal, bijvoorbeeld Ecosym. . Dit kunt u kopen bij drogist of apotheek. Gebruik nooit heet water en chemische of agressieve reinigingsmaterialen zoals vloeibaar schuurmiddel, bleek, tandpasta of bruismiddelen. Deze materialen kunnen uw kunstgebit beschadigen en het aanzien nadelig beïnvloeden.

TANDSTEEN
Tandsteen is niets meer dan kalk in uw speeksel dat zich afzet op uw gebit. Dit komt het meest voor aan de binnenzijde van het ondergebit en aan de zijkanten, ter hoogte van de keizen, bij het bovengebit. Dit is erg moeilijk te verwijderen. Een handig trucje is dan om het kunstgebit een hele nacht lang en een bekertje met pure keukenazijn te leggen. Gebruik niets anders en ga ook niet met een mesje aan het kunstgebit krabben. Hiermee beschadigd u de prothese.

REINIGEN VAN UW MOND
Niet alleen uw kunstgebit moet worden schoongemaakt, maar ook het tandvlees van de kaken waar het kunstgebit op rust. Masseer minstens een keer per dag het tandvlees met een zachte tandenborstel. Besteed daarbij extra aandacht aan het verhemelte. Als schoonmaakmiddel kunt u het beste een mondmassage middel of lauw water te gebruiken. Indien u het kunstgebit en het slijmvlies niet of onvoldoende reinigt, kunnen irritaties van het slijmvlies ontstaan.

Volgende >